Opskrifter

Bagt hvidløgssauce

Søndag, 9. maj 2010af Redaktion
Dejlig kold sauce til kød, ristet fisk og grønsagssalater i stedet for dressing

(6 pers.)

8 store fed hvidløg
2 pasteuriserede ægge-blommer
½ tsk. dijonsennep
½ tsk. salt
1 dl solsikkeolie
1 dl olivenolie
Revet skal af ½ citron
Ca. 2 spsk. citronsaft
Citronpeber

Pil hvidløgsfeddene og læg dem i en lille, ildfast form.
Dryp en smule olivenolie over og sæt dem i ovnen 10-12 min. ved 200°.
Blend hvidløgene med æggeblommer, sennep og salt.
Tilsæt de to slags olie lidt ad gangen til mayonnaiseagtig konsistens.
Smag til med citronskal og -saft, salt og citronpeber.
Fortynd evt. saucen lidt med nogle dråber koldt vand.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen



Prøv også...
Pølsemandens ketchup
Rosmarinsalt
Jordskokcreme