Æggekage med bønner, tomat og laks
(4 pers., evt. til frokost)
40 min.
300 g grønne bønner
4 æg
4 æggehvider
½ dl mælk
100 g ricotta
250 g cherrytomater
150 g varmrøget laks
2 spsk. friskhakket basilikum
Salt og peber
Tilbehør
Grøn salat og flute
Kog bønnerne i saltet vand i 3 min. Dræn. Pisk æg, æggehvider, mælk og 2 spsk. ricotta sammen i en skål. Tilsæt bønner, halverede tomater, laks, basilikum, salt og peber. Smør en rund form på ca. 20 cm i diameter. Kom massen heri og læg skefulde af resterende ricotta over. Bages i ovnen ved 180° i 25 min. til den er gylden. Server med brød og grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Lynstegte nudler, æg og kalkun
Omelet med hvidløgsspinat