Kylling med ovnkartofler
(4 pers.)
1 stor kylling
4 skalotteløg
8 fed hvidløg
2 ubehandlede citroner
Salt og peber
4 kviste persille
4 kviste rosmarin
Tilbehør:
500 g små vaskede kartofler
2 porrer
Evt. ½ selleriknold
Salt og peber
En rest andefedt el. olivenolie
1 dl frisk timian, hakket
Agurkesalat el. syltede rødbeder
Gnid kylligen ud- og indvendig med salt og peber. Stop halve løg, citroner og hele pillede fed hvidløg samt persille og rosmarin i kyllingen og læg den i et ildfast fad dryppet med lidt olie. Steg den i ovnen ved 200° i 1 time. Halver kartoflerne og steg dem i andefedt eller olie, tag dem op og steg tern af skrællet selleri, for til sidst at stege porre i ringe med lidt salt, peber og frisk timian. Det hele blandes og sættes i ovnen i et ildfast fad og steger med kyllingen de sidste 15 min.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Klassisk fødselsdagsmenu:
Før kyllingen:
RejecocktaIl
Efter kyllingen:
Lagkage med nougat