Salat med figner, valnødder og roquefort
Opskrift på salat med figner, valnødder og roquefort
(4 pers.)
1 dl valnøddekerner
8 tynde skiver rugbrød
2 spsk. rørsukker
2 spsk. balsamicoeddike
6 friske figner, skåret i kvarte
150 g blandede salat- og spinatblade
100 g roquefort
Jomfruolivenolie
TIP!
Fignerne kan erstattes af ferskner.
Sådan laver du salat med figner, valnødder og roquefort
Læg valnødderne på en bageplade og bag dem ved 200º i 15 min., vend dem undervejs.
Rist rugbrødsskiverne sprøde ved samme varme i 5-6 min.
Smelt sukkeret på en pande og rør balsamicoeddike i. Tilsæt fignerne og lad dem koge i karamellen i et par min. Tag panden af varmen.
Skyl salaten og dup den tør.
Anret salaten på et fad sammen med figner, valnødder og rugbrød i brud.
Smuldr til sidst roquefort på toppen og dryp olivenolien henover.
TIP!
Den salte og pikante roquefort smager bedst i selskab med noget sødt som fx fignerne i denne salat. Vær opmærksom på, at roquefort er en salt ost, og når den bruges i en ret, skal der ikke meget ekstra salt i.
Opskriften er en smagsprøve fra bogen "Ost på bordet" af Camilla Bojsen-Møller. Bogen indeholder inspiration, masser af viden og 40 lækre opskrifter - en praktisk guide, der hjælper med at planlægge et lækkert ostebord. Bogen er fra Samvirke til 99,95 kr. og kan købes hos boghandlere og i Coops butikker.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.