Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
(1 pers.)
225 g magert, hakket oksekød, maks. 6% fedt
25 g porre
5 grønne oliven
3 tern fetaost
1 spsk. tomatpuré
1 presset fed hvidløg
1 tsk. basilikum
1 tsk. salt
1 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
Tomatsovs
100 g tomat
100 g porre
½ dl vand
1 tsk. basilikum
Salt og peber
150 g kogt parboiled ris (60 g rå)
TIP
I det græske køkken bruges ofte oliven, hvede, druer og figner. De fleste retter tilberedes med oliven og blandes tit med typiske græske krydderier for at give den særlige duft og oplevelse. Disse krydderier er basilikum, dild, citron, hvidløg, kanel, safran, mynte, cayennepeber og oregano.
Rens porren og skær den i meget fine skiver. Hak oliven og smuldr fetaosten. Bland oksekødet grundigt med porre, oliven, fetaost, tomatpuré, basilikum og salt. Form kødet til en bøf og steg den på en pande i olien.
Kog risene efter anvisningen på pakken. Vask og hak tomaterne og skær porre i tynde skiver. Hæld grønsagerne i en gryde, tilsæt vand og basilikum. Lad blandingen småkoge i ca. 10-15 min. Smag til med salt og peber.
Grønsagerne i bøffen er ikke medregnet i grønsagsmængden.
SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)
Mest grønt
Mest tilbehør
Mest protein
Oksekød
125 g
125 g
225 g
Grønsager
300 g
200 g
200 g
Tilbehør
125 g
175 g
150 g
Kcal/ kJ
504/2109
566/2369
601/2516
FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB
Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her. (link fjernet)
Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub (link fjernet)
Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet
Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Gammeldags oksesteg med pillekartofler og grønsager
Burger med coleslaw og barbecuefritter
Kalkungryde med ingefær og kogt bulgur