Chokoladekage med lakridscreme
Ingredienser til chokoladekage med lakridscreme
(10 stk.)
Bund til kagen
200 g mørk chokolade
150 g blødt smør
200 g sukker, evt. farin
5 æg
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Lakridscreme
3 dl piskefløde
50 g sukker
3 tsk. lakridspulver
5 spsk. solbær-
syltetøj
Glasur
200 g mørk chokolade
1 spsk. sirup
Pynt
Sukkerkugler
Hindbær
Fremgangsmåde til chokoladekage med lakridscreme
Smelt chokoladen over vandbad og afkøl den. Pisk smør og sukker luftigt. Del æggene i blommer og hvide. Pisk æggeblommerne i smørcremen en ad gangen. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen. Rør den lune chokolade i dejen. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i en springform, der er ca. 20 cm i diameter. Bag kagen ved 180º i 20-25 min., prøv med en kødnål, om kagen er bagt færdig. Lad den køle af på en rist.
Pisk fløden med sukker, vend lakridspulveret i og smag cremen til. Del kagen i to og smør syltetøj og creme på den ene del og læg den anden del over.
Smelt chokolade og sirup over vandbad og rør til en smidig creme. Sæt glasuren på køl og rør i den ca. hvert 5. min., til den er smørbar. Fordel glasuren over kagen og pynt med sukkerkugler og friske bær.
Find flere kageopskrifter her...
Cheesecake med karamel
Glutenfri chokoladekage