Sigtebrød med spelt og bygmel
Fordej
300 g fintsigtet bygmel
400 g fintsigtet speltmel
20 g gær
7 dl vand
Dej
Fordejen
300 g fintsigtet speltmel
1½ spsk. salt
Smuldr gæren og rør fordejen sammen. Lad den hæve i køleskab natten over.
Næste dag: Stil fordejen på køkkenbordet 1 time. Tilsæt speltmel og salt, bland det og ælt dejen godt, så der kommer luft ind i den, og den ender med at være blød og elastisk. Form dejen til en kugle, læg den i en meldrysset skål eller hævekurv og lad hæve til dobbelt størrelse ca. 1½ time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og tryk noget af luften ud af den. Læg den tilbage i skålen og lad den hæve endnu en gang til dobbelt størrelse. Varm ovnen op til 250° varmluft. Vend dejen ud på bageplade drysset med groft majsmel. Snit brødet og spray vand i ovnen, inden brødet sættes ind. Efter 5 min. sænkes varmen til 220° og brødet bager videre i ca. 30 min.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere godt brød...
Italiensk durumbrød
Valnøddebrød
Rustikke baguetter