(4 stk.)
25 g gær
3 dl håndvarmt vand
16-18 grofthakkede græske oliven
50 g grofthakkede valnøddekerner
1 spsk. honning
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
100 g groft rugmel
Ca. 250 g (stenkværnet) hvedemel
Smuldr gæren og bland den med vandet. Tilsæt oliven, nødder, honning, olivenolie og salt. Ælt melet i, dejen skal være meget klistret. Drys 2 spsk. mel over dejen og lad den hæve lunt tildækket ca. 1½ time. Vend dejen ud på bordet uden at ælte. Del den i 4 dele og form med melede hænder flutes på plade med bagepapir uden at røre dejen for meget. Bag dem på midterrillen 7 min. ved 250°. Sluk for ovnen og lad pladen stå i eftervarmen 12 min.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere bageopskrifter...
Speltboller med valnødder
Femkornsbrød
Stenkværnet hvedebrød