(8-10 pers.)
Dej
300 g smør
350 g hvedemel
2 tsk. sukker
Lidt koldt vand
Fyld
750 g rabarber
1 tsk. fintrevet ingefær
250 g rørsukker
6 spsk. hvedemel
1 mellemstørrelse æg
2 spsk. rørsukker
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Hak smørret fint ud i mel og sukker og saml dejen med lidt koldt vand. Stil dejen på køl i 30 min. Rul dejen ud og fold den sammen nogle gange og rul den ud igen. Gem 1/3 af dejen og fordel resten i en smurt tærteform på ca. 24 cm i diameter. Forbag bunden i 10 min. ved 200°. Skær de rensede rabarber i mindre stykker og bland dem godt med ingefær, sukker og hvedemel. Kom fyldet i den forbagte bund. Rul resten af dejen ud til låg. Skær små snit i dejlåget. Pensl kanten af tærten med æg og læg låget på. Pensl låget med æg og drys med sukker. Bag tærten ved 175° i 30 min. Serveres lun med vaniljeis eller ingefæris.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
FINE TÆRTER
Sød tærteform i porcelæn med riller, så er du klar til at lave de fineste tærter! Formen koster 129 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Rabarber i bedstefars skæg
Marcipanruder med jordbærmousse
Rabarberkage med et twist
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)