Jordbærdrøm: marcipanruder med jordbærmousse
Opskrift på skønne marcipanruder med jordbærmousse
(Ca. 28 stk.)
Dej
150 g blødt smør
350 g marcipan
5 æg
1 dl mælk
150 g mel
2 tsk. bagepulver
PRØV OGSÅ: Opskrift på en klassisk kringle med marcipan og rosiner
Jordbærmousse
3 blade husblas
300 g jordbær
75 g sukker
2 dl fast yoghurt
4 dl piskefløde
Pynt
Jordbær, evt. spiselige blomster
Sådan laver du marcipanruderne
Kør smør og marcipan skåret i skiver i foodprocessor. Tilsæt æggene et ad gangen og så mælken. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.
Læg bagepapir i en form på ca. 22 x 30 cm og hæld dejen i. Bag kagen på nederste rille ca. 30 min. ved 175°, til den er fast, og lad den køle af.
PRØV OGSÅ: Opskrift på hvid chokolademousse med friske bær
Mousse:
Læg husblassen i blød i koldt vand. Skyl og nip jordbærrene og miks dem og sukker med blenderstav eller i foodprocessor.
Varm 1 dl af jordbærpuréen i en lille gryde. Tryk vandet af husblassen og smelt den i de varme jordbær. Lad det køle lidt og rør det i resten af jordbærrene. Rør yoghurten i jordbærrene.
Pisk fløden halvstiv og vend den i. Hæld moussen over kagen i formen og glat den.
Sæt formen i fryseren 5 timer.
Servering:
Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret. Lad kagen tø op mindst 5 timer inden serveringen. Skær den i 28 stykker med en fugtig, skarp kniv. Pynt med jordbær og evt. små blomster.
Tip:
Uden foodprocessor gnides smør og marcipan sammen, og de øvrige ting røres i.
PRØV OGSÅ: Søde cupcakes med blommer og blomster
Find flere opskrifter med jordbær her...
Jordbær-rabarbersnitter
Marcipankage med rabarber
Panna cotta med marineret rabarber
Små jordbærtærter
Italiensk trifli med jordbær