(4 pers.)
30 min. + 3 timer i gryde
1½ kg oksehaler
2 spsk. smør
1 løg
1 persillerod
2 porrer
2½ l vand
1 bundt bredbladet persille
1 spsk. paprika
1 tsk. peber
1 spsk. salt
3 gulerødder i tern
3 spsk. mel
2 spsk. tomatpuré
½ dl sherry
100 g ærter
4 kogte æg
Tilbehør
Groft brød
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Brun halerne i smørret og tag dem op. Pil løgene og hak dem. Skræl persillerod og porre, skær dem i mindre stykker og brun dem sammen med løgene i smør. Kom halerne ned til grønsagerne, hæld vand ved og lad det koge op. Skum urenhederne af suppen, tilsæt halvdelen af persillen og krydderierne og lad suppen småsimre i 3 timer, til kødet er mørt. Tag kødet op og sigt suppen. Kog suppen med gulerodstern i 5 min.
Rør melet ud i lidt vand og jævn suppen. Kom halerne tilbage i suppen og smag til med tomatpuré og sherry. Tilsæt ærterne og server med halve kogte æg og lidt groft brød.
Madopskrift: Kristina Marckmann
ER DU TIL MORMORMAD?
Vi er mange, der elsker mormormad. Derfor har vi på Familie Journal udgivet det skønne madmagasin, Mad fra mormors køkken - det kan fås for 49,95 kr., der hvor du normalt køber bladet.
Find flere opskrifter her...
Sprængt oksebryst med peberrodssovs
Kyllingegryde
Boller i karry
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)