Opskrifter
Syltede rødbeder med timian og hvidløg
Tirsdag, 23. september 2008 Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Det er nemt at købe et glas syltede rødbeder, men det er faktisk også nemt at sylte dem selv og så smager der bare lidt bedre...
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/syltede-roedbeder.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Det skal du bruge til syltede rødbeder:
3/4 kg aflange rødbeder
½ l lagereddike
2 dl vineddike
300 g sukker
4 fed hvidløg
4-6 timiankviste
6 hele allehånde
5 peberkorn
Prøv også: Syltede rødbeder med estragon og løg
Sådan laver du syltede rødbeder
Vask rødbederne og kog dem møre, 40-45 min. under låg.
Hæld vadet fra, spul rødbederne med koldt vand og gnid skallen af.
Skær dem i skiver og læg dem i skoldede glas.
Kog de to slags eddike og sukker op.
Pil hvidløgene og skær dem i skiver.
Kom timian, hvidløg, allehånde og peberkorn i eddiken og kog det 5 min.
Hæld den kogende eddike over rødbederne og luk glassene.
Lad dine syltede rødbeder trække koldt et par uger.
Prøv også: Vintersalat med rodfrugter