Lammeskank med granatæblekerner
(4 pers.)
4 lammeskanke (ca. 380 g hver)
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
3 knuste fennikelfrø
2 stødte allehåndebær
3 løg i tynde både
1 fennikel i tynde både
½ l lamme- el. hønsebouillon
3 laubærblade
2 spsk. friskhakket timian
Revet skal og saft fra 2 usprøjtede appelsiner
2 hele appelsiner
1 granatæble
Serveres med kartoffelmos
Drys lammeskankene med salt og peber og brun dem i pande på alle sider. Læg dem i et ovnfast fad. Steg krydderier i samme olie, tilsæt bouillon, appelsinskal og -saft og hæld det hele over lammeskankene. Stil dem i ovnen med alufolie over ved 160° i 2 timer. Kom så løg og fennikel ved og lad det fortsat simre dog uden folie i ca. 1 time. Kom skrællede, hele skiver af appelsin og granatæblekerner ved og giv det 5 min. mere.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Bistecca med citron og grillet radicchio
Lammeskank med tærte
Braiseret lam med oliven og nøddepilau