Jordbærtærter med mazarinbund
(6 stk.)
35 min. + 1 time på køl
125 g hvedemel
60 g smør
40 g sukker
1 æg
125 g marcipan
125 g smør
125 g sukker
25 g hvedemel
2 æg
75 g mørk chokolade
300 g jordbær
½ dl jordbærsaft
1 bl. husblas
1 spsk. mandelsplitter
Bland hvedemel, sukker og smør til en smuldredej og saml den med æggene. Lad dejen hvile koldt i ca. 1 time. Rul dejen ud og beklæd 6 små, smurte tærteforme med dejen. Rør marcipan, smør, sukker og hvedemel sammen. Tilsæt æggene et ad gangen under piskning. Hæld marcipanmassen i tærteformene og bag dem ved 175º i 20 min. Hak chokoladen, kom den over de varme tærter og lad dem afkøle. Skyl og halver jordbærrene og fordel dem over kagerne. Udblød husblasen, smelt den og rør den ud i jordbærsaften. Fordel saften over jordbærrene, når den begynder at tykne, drys med mandelsplitter og server.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
16 fristende opskrifter med rabarber og jordbær
Flere gode kager...
Jordbær-rabarbertærte
Midsommertærte
Tærte med hindbær og mandler