Norsk fiskesuppe
Ingredienser til norsk fiskesuppe
(4 pers.)
400 g torske- eller sejfileter
1 tsk. salt
2 gulerødder
2 løg
1 porre
250 g små kartofler
25 g smør
1 l fiskebouillon
1-2 kviste timian
½ dl mælk
1 spsk. mel
½ citron
Tilbehør
Hakket persille
Groft brød
Fremgangsmåde
Gå fileterne efter for småben, der sidder ofte en række ben for oven i midten af fileterne. Skær fileterne i 2-3 cm brede stykker og lad dem trække med salt 5-10 min. Skær gulerødderne i skiver, løgene i tern og porren i skiver. Skræl kartoflerne, men lad dem være hele. Svits alle grønsagerne i en gryde i smørret. Tilsæt bouillon og timian og kog grønsagerne ca. 15 min. under låg, til de er møre. Kom fisken i gryden og lad den simre svagt et par min., til den er mør. Jævn suppen med mælk pisket sammen med melet.
Smag suppen til med citronsaft, salt og peber og server den med masser af hakket persille og groft brød.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Oksehalesuppe
Fiskesuppe med kokosmælk
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
25 skønne supper
Klik dig i gennem galleriet, og se de mange skønne supper - der er uden tvivl noget for enhver smag...