Sellerifritter med citron-chilisalt og persille-emulsion
Ingredienser til sellerifritter med citron-chilisalt
(4 pers.)
2 spsk. flaget havsalt
1 usprøjtet citron
¼ tsk. chiliflager
300 g selleriknold (ca. ½ knold efter rensning)
2½ dl solsikkeolie
Fremgangsmåde
Riv citronen fint. Bland citronskal, salt og chili sammen i en skål. Rens og skræl sellerien. Skær den i 3 cm tykke skiver. Skær dem i tynde flager med en kartoffelskræller eller et rivejern. Varm olien op i en lille, dyb pande til 185-190° og frituresteg flagerne lidt ad gangen i ca. 3 min. Læg dem ud på fedtsugende papir og drys med citron-chilisalt.
Ingredienser til persille-emulsion
(4 pers.)
1 bdt. persille
1½ dl tidselolie
1-2 æggeblommer
½ tsk. salt
1 tsk. citronsaft.
Fremgangsmåde
Blend skyllet persille med olie. Pisk æggeblommen sej med salt og citronsaft. Si olien. Pisk olien dråbevis i æggeblommen til en grøn mayonnaise. Smag den til og server den til selleri-fritterne.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kulmule med muslingesky og kål
Rødbeder med peberrod og ost
Appetitvækkere - til hygge og forkælelse
21 opskrifter på lækre appetizers og snacks, som du kan forkæle dine gæster med...