Opskrifter
Hakkebøffer med blomkål i ost
Torsdag, 7. august 2008af Redaktion
Prøv den klassiske hakkebøf med gratineret blomkål som tilbehør.

30 min
(2 pers.)
400 g hakket oksekød
Salt og peber
Lidt smør til at stege i
1 lille løg, hakket
4 nelliker
3 dl sødmælk
1 laurbær
Lidt sorte peberkorn
20 g smør
20 g mel
1 blomkål
100 g emmentaler
Tilbehør: grøn salat
Form bøffer, drys med salt og peber, og steg på pande ca. 10 min på hver side. Kog blomkål i mælk med nelliker, laurbær og peber i 8 min. Si mælken, efter at blomkålene er taget op. Afbag smør og mel med mælken, smag til med salt, og læg blomkål i et ildfast fad. Hæld den hvide sovs over, og drys med ost. Gratineres i ovnen ved 275° i 5-7 min. Server med grøn salat.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen