Opskrifter
Klassisk stegt flæsk med persillesauce
Onsdag, 22. maj 2013Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Sprødt flæsk, hvid sauce med masser af persille og nye kartofler, mere dansk kan det næsten ikke blive.
På grisen er der to slags flæsk, koge og stege. Sidstnævnte er det fedeste, som bliver knasende, dejlig sprødt. Det er uden brusk, og meget af fedtet smelter af under stegningen.
Opskriften er til ca. 4 personer.
39 min
4 personer
Stegt flæsk
¾ kg flæsk skåret i ¾-1 cm tykke skiver
2 tsk. salt
1 spsk. friske timianblade
Persillesauce
3 spsk. mel
4 dl mælk
10 g smør el. 2 spsk. stegefedt fra flæsket
1-2 bdt. persille
Salt og peber
Stegt flæsk
- Dup flæsket tørt og krydr med salt og timian.
- Varm panden op og brun flæsket et par min. på hver side.
- Skru ned til middelvarme og steg flæsket gyldenbrunt på begge sider.
- Vend skiverne flere gange og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
Persillesauce
- Skyl og hak persillen.
- Pisk mel og mælk sammen og varm op under piskning.
- Tilsæt smør og lad saucen simre 5 min.
- Tag gryden fra varmen og rør så meget persille i, at saucen bliver helt grøn.
- Smag til med salt og peber.
Tip
Brug halvt mælk og halvt bouillon til saucen og hæld mere stegefedt i saucen. Hvis saucen skiller, skal der bare piskes lidt mere mælk i.
Hovedretter
Ovnstegt flæsk med sennepsdip og æblesalat
Hovedretter
Svinemørbrad med persille og peberrod