Rødbedesalat med gedeost
(8 pers.)
1 kg rødbeder
200 g grønne bønner
200 g brøndkarse og mangoldsalat
1 rødløg i meget tynde skiver
2 spsk. ristede pinjekerner
200 g smuldret gedeost
Dressing:
2 spsk. rødvinseddike
4 spsk. olivenolie
Salt og peber
Evt. 1 fed hakket hvidløg
2-3 spsk. kapers
Kog rødbederne i 40-60 min. og gnid skallen af. Skær dem i små både og vend dem i dressingen. Kog bønnerne i 8 min i saltet vand. Bland grønsagerne og anret dem på salaterne på et fad. Drys pinjekerner og kapers over. Smuldr osten ud over og server til skinken.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Du kan også servere...
Rå, kogt og røget laks med flødepeberrod
Juleskinke med ingefærglasering