Æbledrik med krydderier
(Ca. 2 l)
2 kg æbler
1 usprøjtet citron
5-6 kardemommefrø
1 tyk skive frisk skrællet ingefær
1½ l vand
1 spsk. citronsyre
100-125 g sukker pr. l afdryppet saft afh. af æblesort
TIP
- Brug hel kanel i stedet for kardemomme og ingefær.
- Den sidste saft i æblerne kan vrides ud ved at samle klædet og sno det i enderne.
- Drikken kan fryses.
Hæld vandet i en skål (rustfri eller glas). Tilsæt citronskiver, groftknust kardemomme, ingefær og citronsyre. Fjern blomst og stilk på æblerne og riv dem groft. Kom dem straks i vandet og dæk med plastfilm. Stil skålen koldt et døgn og rør rundt nogle gange. Si blandingen gennem en sigte med et klæde. Lad det stå et par timer og pres med bagsiden af en grydeske. Rør sukker i til smagen er passende. Fortynd evt. med lidt vand, hvis æblesmagen er for kraftig, det afhænger af æblesorten.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Velkomstdrink med skorper
Rabarber-ribssaft
Pink fizz med rosa champagne og jordbær