(3 pers.)
20 min.
1 kg blåmuslinger
1 spsk. smør
150 g bacon i tern
2 hakkede skalotteløg
2 dl tør hvidvin
3 dl fiskebouillon
30 g basilikumblade
1/3 dl olivenolie
15 g parmesanost (1 spsk.)
1 spsk. pinjekerner
½ fed knust hvidløg
Salt og peber
1 dl fløde
Tilbehør
Groft flute
Rens muslingerne og kassér de muslinger, der ikke lukker sig under rensningen. Steg baconternene gyldne i smørret. Vend løgene i baconen og tilsæt de rensede muslinger sammen med hvidvin og bouillon.
Damp muslingerne under låg i 10 min., til de har åbnet sig (de muslinger, der ikke har åbnet sig, kasseres). Blend basilikumbladene med olie, parmesanost, pinjekerner og hvidløg til en jævn pesto og smag til med salt og peber. Rør fløde og pesto i, smag til og server med groft flutes.
Madopskrift: Kristina Marckmann
FINE FARVER
I Familie Journals shop kan du lige nu købe 4 stk. melaminskåle i flotte farver. (link fjernet)
Opbevaringsskålene har praktiske lufttætte låg og tåler frost. Prisen er 249 kr.
Find flere opskrifter her...
Blinis med fjordrejer
Persillegratinerede muslinger
Pasta med muslinger og rejer
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)