Rodurteboller med nødder
(12-14 stk.)
225 g blandede, kogte rodurter (kålrabi, pastinak, persillerod, gulerod)
2½ dl lun mælk
15 g gær
1 spsk. olie
Ca. 1½ tsk. salt
75 g hakkede nødder
Ca. 425 g pizzamel
Drys
Birkes
Sesamfrø
Skær urterne i mindre stykker og bland dem med ½ dl mælk. Miks det glat med stavblender og hæld det i en bageskål. Tilsæt resten af mælken. Smuldr gæren og rør den glat i mælkeblandingen. Tilsæt olie og salt, mængden afhænger af, hvor salte, grønsagerne er, samt det meste af melet. Ælt dejen glat og smidig med mere mel, til den lige netop slipper skålen. Hæver lunt tildækket i 2 timer. Ælt dejen let igennem og del den i 12-14 stykker. Tril dem til aflange boller og dyp dem i birkes eller sesamfrø. Læg dem på plade med bagepapir og giv dem et snit på langs. Efterhæver lunt 30 min.
Sæt pladen på midterrillen i en 225° varm ovn og bag bollerne 15-20 min.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Køb pennen i shoppen for 199 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Det hurtige, gode grove
Sandras græskarboller
Sprøde urtebrød
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)