Vaniljeparfait med fersken-melonsalat
(8-10 pers.)
6 pasteuriserede æggeblommer
80 g sukker
Kornene af 1½ vaniljestang
½ blad husblas
4 dl piskefløde
1 honningmelon
2 ferskner
Mynte
Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn i 10 min. Udblød husblas i 5 min. og smelt over vandbad. Pisk i æggemassen. Pisk fløden stiv for sig med rene redskaber og fold fløden i æggemassen. Frys det hele i en sandkageform i mindst 6 timer. Lav en salat med små tern af frugt af skrællet, udstenet melon og fersken og hakket mynte, som serveres over skiver af vaniljeparfait.
TIP: Her sikrer husblassen, at isen ikke krystalliserer så let.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv mere med husblas...
Glaseret jordbærtærte med citroncreme
Fersken-citronfromage
Lav lækre desserter med jordbær og rabarber.