Rodfrugtchips med paprika og aioli
Aioli
1 pasteuriseret æg
½ tsk. salt
1 tsk. citronsaft
1 fed hakket hvidløg
2 dl koldpresset rapsolie
Chips
100 g rødbede
100 g pastinak
100 g gulerod
1 l rapsolie til stegning
½ tsk. fint salt
½ tsk. paprika
Blend ægget med salt, citronsaft og hvidløg. Tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes, og stil den koldt. Skræl rodfrugterne og skær dem i tynde skiver. Varm olien op, til den syder om spidsen af en tandstikker og steg rodfrugt-skiverne i olie lidt ad gangen, til de er sprøde. Lad chipsene dryppe af på køkkenrulle og drys med salt og paprika. Server chipsene lune med den kolde aioli (også kaldet hvidløgsmayonnaise).
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Gulerødder med parmesan og honningdressing
Sandwich med kylling og tomatmayonnaise
Chili hot-sauce
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)