Cordon bleu
Cordon bleu er en dejlig ret, som bliver serveret alt for sjældent! Server Cordon bleu sammen med nye kartofler og lækre, hjemmelavede persilleagurker - det skal nok vække glæde ved middagsbordet.
Ingredienser til cordon bleu
4 snitsler, ca. 1½ cm tykke
4 skiver kogt, røget skinke
4 skiver mellemlagret ost
Salt og peber
1 æg
1 dl rasp
Smør/olie til stegning
Fremgangsmåde til cordon bleu
Skær hver schnitzel så meget igennem på langs, at den hænger sammen i den ene side. Læg en skive skinke og en skive ost ind i hver schnitzel og hold dem sammen med kødnåle. Krydr med salt og peber. Pisk ægget let sammen. Vend snitslerne i æg og rasp, og lad dem hvile 2-3 min., inden de lægges på en pande med varmt fedtstof. Steg kødet 4-5 min. på hver side, til osten er smeltet. Spis cordon bleu med kogte kartofler, bønner eller agurkesalat.
Ingredienser til persilleagurker
(4 pers.)
2 faste agurker
1½ dl madlavningsfløde
1 bdt. persille
Salt og peber
Citronsaft
Fremgangsmåde til persilleagurker
Skær agurkerne i 4-5 cm lange stykker og skær dem igennem på den lange led. Fjern kernerne. Kog fløden
op i en gryde og tilsæt agurkestykkerne. Kog dem op og kog lidt ind, til fløden tykner. Hak persillen. Smag dressingen til med salt, peber og citronsaft og tilsæt persillen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Wienerschnitzel med "dreng"
Sommerkoteletter i fad
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)