(10 pers.)
40 min. + frysetid
200 g sukker
100 g hasselnødder
2 modne bananer
2 tsk. citronsaft
3 dl piskefløde (el. gerne 50% fløde) + 1-2 æggehvider (evt. pasteuriserede)
100 g sukker
Pynt
2 bananer
Sukker
Friske hindbær
Smelt sukker på god pande. Kom nødderne ved og lad det karamellisere. Kom det på smurt bagepapir og afkøl. Knus det til hård nougat. Pisk fløden og æggehviderne i hver sin skål med helt rene piskeben til hver proces. Pisk æggehviderne med lidt citronsaft og sukker, så de bliver seje Fold hviderne med fløde, små stykker banan og knust nougat. Kom det i en smurt eller foret 1 l form og frys den. Ved servering drysses skiver af banan med sukker og karamelliseres med en brænder. Lægges ved, og der drysses ekstra nougat på hver tallerken og pyntes med hindbær.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere desserter her...
Bagte ferskner
Vaniljekogte ferskner i sukkerlage
Cheesecake med melon og hyldeblomst