Finskbrød
Ingredienser til finskbrød
(35 stk.)
250 g hvedemel
175 g smør
75 g sukker
Pynt
1 æg
25 g mandler
1 spsk. perlesukker
SE OGSÅ: Vaniljekranse
ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?
Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook
Fremgangsmåde til finskbrød
Hak mel og smør sammen til en grynet masse. Bland sukkeret i melmassen og ælt dejen, til den er ensartet. Skold og smut mandlerne, hak dem fint og bland dem med perlesukkeret. Rul dejen ud på et melet bord til stænger i ca. 1½ cm tykkelse og skær dem i stykker på ca. 4 cm. Sæt dem på en plade med bagepapir. Pisk ægget let sammen, pensl kagerne og drys med mandelsukkeret. Bag kagerne ved 200° i 12-15 min. på næstøverste rille.
Opskrift: Kristina Marckmann
SE VIDEOEN: Helle Brønnum Carlsen viser, hvordan du laver en lækker risengrød og risalamande:
Småkager
Her har vi samlet nogle af julens helt store klassikere samt nogle af de mindre kendte, men mindst ligeså lækre, opskrifter på julebagværk...