Opskrifter

Kalvefrikassé

Fredag, 9. oktober 2009af Redaktion
Klassisk gryderet med kalvespidsbryst

(4-6 pers.)
30 min. + 2½ time til kogning

1 kg kalvespidsbryst
4 skalotteløg i kvarte
Smør og olie til stegning
1 buket af selleritop, timian og persille
6 dl suppe el. vand
3 dl hvidvin
4 gulerødder (kan udelades)
500 g kartofler
500 g ærter
4 porrer
Smørbolle af 50 g smør og 50 g mel
Persille og purløg til drys

Skær kødet i store tern og brun det i smør og olie. Tag det op. Brun kvarte løg og tag dem op. Kom kødet tilbage og tilsæt krydderbuket, suppe, vin og lidt peber. Lad det småkoge under låg i 2 timer. Skum et par gange. Kom så skrællede kartofler og gulerødder og porrer i udskåret i passende stykker. Kog i 20-30 min. Tag buketten op og kom ærter i og jævn med ca. halvdelen af smørbollen. Kog igennem og juster konsistensen med mere smørbolle. Husk at koge igennem, før du kan dømme om resultatet. Smag til med salt og peber og drys med masser af purløg og persille. Server med en øl til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...