Opskrifter
Speltboller med yoghurt
Søndag, 4. april 2010af Redaktion
Boller med bid - dejen skal æltes længe så brug æltekroge eller røremaskine
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/3a1c321409114388843264e68cfbc8a5.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
2 dl fast yoghurt
2½ dl lunt vand
25 g gær
1 spsk. maltsirup el. sirup
2 tsk. salt
150 g grahamsspelt
Ca. 450 g sigtet speltmel
Rør yoghurt, vand, gær, sirup og grahamsspelt glat og lad det stå 5 min. Tilsæt sigtet spelt og ælt den bløde dej glat. Ælt dejen omkring 10 min. og dæk den til. Hæver til dobbelt størrelse på 11/2-2 timer. Lad dejen blive i skålen og tag med let melede hænder en passende portion op og form den til boller. Læg dem på plade med bagepapir. Efterhæver 10-15 min. Spray med vand og bag bollerne på midterrillen 16-18 min. ved 225°.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere godt brød...
Sigtebrød med spelt og bygmel
Æble-nøddebrød
Turbobaguetter