Surdej
2 dl håndvarmt vand
4 spsk. fintrevet æble
2 dl grahamsmel
Dej
25 g gær
3 dl håndvarmt vand
1 spsk. honning
2 tsk. salt
125 g grahamsmel
500-550 g kraftigt hvedemel
1 stort finthakket æble
75 g grofthakkede hasselnødder el. blandede nødder
Pynt
Finthakkede hasselnødder
Grahamsmel
Surdej: Bland ingredienserne og hæld dejen i en rummelig skål med låg. Stil den i stuetemperatur i 4 døgn.
Dej: Rør gæren ud i vandet. Tilsæt surdej, honning, salt og grahams- og hvedemel. Ælt dejen godt, gerne på maskine. Tilsæt æble og nødder og ælt, til det er fordelt. Dæk skålen til og lad dejen hæve lunt i ca. 1 time. Hæld dejen ud på et melet bord og form den til et rundt brød. Vend det i grahamsmel og hasselnødder. Lad det efterhæve på bageplade med bagepapir ca. 50 min. Varm ovnen op til 250°. Sæt brødet nederst i ovnen og sænk varmen til 200°. Bag det 35-40 min. og køl det af på bagerist
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Bag flere brød...
Frisenborg-morgenbrød
Valnøddebrød
Femkornsbrød