Pandekager med æggefyld
Opskrift på pandekager med æggefyld
(4 pers.)
Dej
100 g hvedemel
50 g grahamsmel
3 dl mælk
½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver
2 æg
25 g smeltet smør
Fyld
1 stort løg
2 peberfrugter
10 g smør
3 æg
3 spsk. vand
1 tsk. Colmans sennepspulver
Salt og peber
Til gratinering
50 g revet granaost el. gratineringsost
TIP
Pandekagerne der bages i forvejen, lægges på en tallerken med en strimmel alufolie mellem hver og fryses ned. De kan holde sig ca. 3 måneder. Når der er folie mellem pandekagerne, er de nemmere at skille ad.
Du kan se levende billeder fra besøget på familiejournal.dk
Pisk pandekagedejen sammen og lad den hvile 10 min. Bag 8-10 pandekager på en slip-let pande, brug lidt fedtstof til den første pandekage.
Fyld: Skær løget i skiver og peberfrugterne i strimler. Svits grønsagerne 6-7 min. i smørret ved jævn varme. Pisk æg, vand og sennepspulver let sammen i en skål og hæld det over grønsagerne. Skub æggemassen sammen med en paletkniv, efterhånden som den stivner i bunden. Krydr æggemassen med salt og peber. Rul pandekagerne om æggemassen og læg dem ved siden af hinanden i et ovnfast fad. Drys ost over. Gratiner pandekagerne 10-15 min. ved 225° og spis dem varme.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også: Pesto-pandekager