Blødende chokoladekage-hjerte med vaniljeis
Opskrift på blødende chokoladekage
(8 pers.)
150 g usaltet smør
200 g mørk chokolade
4 hele æg (evt. pasteuriserede)
4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
100 g sukker
70 g hvedemel
45 g kakao
¾ l vaniljeis
Fremgangsmåde til blødende chokoladekage
Smelt smør og hakket chokolade over vandbad. Pisk æg, æggeblommer og sukker lyst og skummende med elmikser. Fold den let afkølede smørchokolademasse heri. Sigt mel og kakao i æggemassen og vend forsigtigt rundt.
Smør 8 små ildfaste forme eller minispringforme (kan også fores med bagepapir). Fyld massen i formene, 2/3 op til kanten og stil det i fryseren i mindst 3 timer.
Tænd ovnen på 200° og bag kagerne 10-12 min., så de er faste udenpå og flydende indeni.
Server straks de blødende chokoladekager med vaniljeis til.
Drik en mørk banyuls til, som matcher den kraftige chokolade.
Mere med chokolade...
Frossen jordbær-chokolade vacherin
Chokoladetrøffelkage med rom
Dobbelt chokoladekage
Letbagt chokoladekage med sorbet og vaniljecreme
Chokoladetripel