Letbagt chokoladekage med sorbet og vaniljecreme
100 g mørk chokolade
90 g usaltet smør
120 g sukker
40 g mel
3 hele pasteuriserede æg
300 g hindbær
100 g sukker
Saft og skal af 2 citroner
70 g mælk
70 g piskefløde
40 g pasteuriseret æggeblomme
75 g sukker
1 stang vanilje
Friske hindbær
Lidt knuste makroner
Kagen: Chokolade og smør smeltes sammen i vandbad. Æg og sukker røres luftigt og vendes forsigtig i, melet sigtes i. Massen hældes i 4 forme og bages i ovnen ca. 5 min. ved 220° - kagen skal være blød i midten.
Sorbet: Hindbær overhældes med sukkeret og citronsaft- og skal. Lunes forsigtig, blendes og fryses på ismaskine eller i en skål ved omrøring hvert 15. min.
Vaniljecreme: Fløde, mælk, sukker og vanilje lunes, piskes og hældes forsigtigt over i en anden gryde med æggeblommerne og piskes, til det er tykt. Den lune kage anrettes på tallerknen sammen med en kugle sorbet oven på lidt knust makron. Vaniljecreme dryppes på tallerknen, og der pyntes med friske hindbær og mynte.
Opskrift: Thomas Pasfall