(6-8 stk.)
300 g hvedemel
25 g gær
1½ dl lunet mælk
1 spsk. vaniljesukker
2 spsk. sukker
2 æggeblommer
125 g smør
100 g mørk chokolade
TIP
Du kan bage briocherne næsten færdige, fryse dem og lune dem i ovnen lige inden serveringen. Da det er en fed gærdej, skal den ikke ligge og vente på servering hverken ved stuetemperatur eller i køleskabet, det bliver den tør og kedelig af
Smuldr gæren ud i melet. Kom mælk, vanilje og sukker i en skål for sig selv. Hæld blandingen i melblandingen sammen med æg og rør det hele sammen.
Læg dejen på et meldrysset bord og ælt smørret i lidt ad gangen. Læg dejen i skålen, dæk den til og lad den hæve i 1½-2 timer. Ælt dejen på et meldrysset bord, til den er glat og elastisk. Del den i 8 dele. Tryk dejen let flad med hånden og læg et stykke chokolade på hvert stykke. Fold kanterne op omkring chokoladen, så den er helt dækket. Læg dejen i små forme. Dæk dem til og lad dem hæve i ca. 1 time. Bag dem ved 180° i 15-20 min., eller til de er gyldne. Server dem lune.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Inviter til brunch...
Latkes
Høbagt skinke
med asparges-
salat
Frugtsalat med
granola
Pandekager
med frugtkom-
pot
Find mange flere lækre og spændende retter til en brunch her...
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)