Lakseruller med citroncreme
(4 pers.)
4 pæne store el. 8 mindre skiver røget laks
Fyld
150 g meget frisk, fersk laksefilet
1 lille stk. rodselleri på ca. 100 g
3 spsk. cremefraiche 38%
1-2 spsk. klippet purløg
Salt og peber
Citroncreme
1 dl piskefløde
1 spsk. citronsaft
Purløg
TIP
- Fyldet kan ikke laves med mager creme fraiche, så bliver det for tyndt og løber.
Skræl sellerien, riv den på den fine side af råkostjernet og bland den med lidt citronsaft. Hak den ferske laks groft med en kniv og bland den i en skål med selleri, cremefraiche, salt, peber og purløg. Læg en skefuld laksefars midt på hver skive røget laks og rul den sammen.
Citroncreme: Pisk fløden godt halvstiv med citronsaft og purløg.
Anret 1 hel eller 2 halve lakseruller til hver sammen med lidt citroncreme og godt brød.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Tortillaruller med ananas
Røget kylling med forårsspinat
Røget laks med fennikel-sellerisalat