Grillede jomfruhummere med pesto
(6 pers. - forret)
36 jomfruhummerhaler (eller krebsehaler)
Salt og peber
Hurtige grillkul
Bordgrill el. hurtig grill
Pesto
1 bdt. basilikum
40 g pinjekerner
½ dl olivenolie
Salt og peber
1 fed hvidløg
Lidt revet parmesan
Flute og citron
Forbered grillen, evt. ved at starte med grillstarteren, og fyld kullene i en lille bordgrill. Blend pestoen af basilikum, pinjekerner, olie, salt og peber og lidt revet parmesanost. Klip hummerne op i ryggen, kræng dem lidt til side og smør pesto ned i klippefladen. Sæt dem på grillens rist lige over gløderne og grill ca. 2 min., til de har taget lidt farve på underskallen. Spises med citron og flute og et godt glas hvidvin, som f.eks. riesling.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere retter her...
Kartofler i fransk pesto
Jordbær-bønnesalat
Kammuslinger med beurre blanc og aspargessalat