Bønnesuppe med skinkeknas
Ingredienser til bønnesuppe med skinkeknas
(4 pers.)
1 dåse hvide bønner
3 fed hvidløg
½ dl olivenolie
3 rosmarinkviste
½ usprøjtet citron
Salt og peber
¾ l bouillon
4 skiver serano skinke el. anden tørret skinke
Pynt
Rosmarin
Fremgangsmåde til bønnesuppe med skinkeknas
Pil hvidløgene og knus dem med skaftet af en stor kniv. Varm olivenolien og svits hvidløget i det. Kom rosmarin, revet citronskal og den halve citron, med kødsiden udad, ned i gryden og lad det simre i 3 min. Kom de skyllede, hvide bønner i, lad det småkoge 5 min. og knus størstedelen af bønnerne med bagsiden af en ske. Tag rosmarinkvistene og den halve citron op. Tilsæt bouillonen og kog suppen igennem. Skær skinken i tern og rist dem på en pande. Blend suppen, hvis du vil have den mere jævn. Smag den til med salt og peber. Drys skinketernene over suppen.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Gullashsuppe
Rødbedesuppe med svampe
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)