10 g smør
200 g mørk chokolade
2 store æg
1¾ dl sukker
2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. hvedemel
Ostecreme
125 g neutral flødeost
3 spsk. sukker
1 æg
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Smelt smørret i en gryde, skru ned for varmen og kom chokoladen i. Rør, til chokoladen er smeltet. Pisk æg og sukker til en stiv æggesnaps og bland med chokoladen. Rør mel og vaniljesukker i. Kom dejen i en beklædt bradepande på ca. 20 x 30 cm. Rør flødeost, sukker og æg til en jævn creme og læg den i klatter på chokoladedejen. Træk en kniv på kryds og tværs over dejen, så kagen bliver marmoreret. Bag kagen nederst i ovnen ved 170° i ca. 35-40 min. Afkøl kagen i formen.
Tip: Hvis du vil gøre kagen ekstra fristende, kan du pynte den med glasur rørt af en en plade smeltet, mørk chokolade, 1 spsk. smør og 2 spsk. kaffe.
Bageopskrift: All Over Press
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Køb pennen i shoppen for 199 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Mokkastykker
Mørk chokoladekage med appelsin
Nutellahorn
15 fristende chokoladekager og -desserter
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)