Vaniljeris med kirsebærsorbét
Ingredienser til vaniljeris med kirsebærsorbét
(4 pers.)
150 g syltede kirsebær
1 dl syltelage
2 dl usødet kirsebærsaft (koncentrat)
1 dl vand
Lidt sukker
1 usprøjtet citron
Vaniljeris
1½ dl risottoris eller grødris
1 dl vand
5 dl sødmælk
1 vaniljestang
2 dl piskefløde
75 g mandler
50 g sukker
Fremgangsmåde til vaniljeris med kirsebærsorbét
Blend kirsebær med saft og vand og smag til med sukker og fint revet citronskal. Frys massen eller kør den på ismaskine, til den har konsistens som sorbét. Bring vand og ris i kog. Tilsæt mælken, vaniljekorn og stang og lad det koge ca. 20 min. Tjek, om der skal mere vand ved. Hak mandlerne, der evt. kan smuttes. Rør mandler og sukker i, kog risene 2 min. mere og sluk. Pisk fløden til skum og vend den i grøden, så den bliver lettere som en slags fromage. Servér vaniljerisen som bund med en kugle kirsebærsorbét over.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen