Opskrifter

Fiskegratin med grønsager

Lørdag, 17. maj 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Skal den stå på fisk i aften?

Opskrift på fiskegratin med grønsager

(4 pers.)

600 g kartofler
2 løg
1-2 peberfrugter
15 g smør
1 ds. hakkede tomater
1 tsk. salt
1 spsk. paprika
600 g rødspætte- el. torskefileter
1 tsk. salt
1¾ dl cremefraiche 18%
1 dl fiske- el. grønsagsbouillon
½ tsk. paprika

Tilbehør
Groft brød

Fremgangsmåde til fiskegratin med grønsager

Kog kartoflerne og pil dem. Skær dem i skiver, når de er afkølet. Pil løgene og skær dem og peberfrugterne i tynde skiver. Svits grønsagerne i smør på en pande. Tilsæt tomaterne og lad det simre 5-10 min., så lidt af væden damper af. Smag til med salt og paprika. Drys fileterne med salt. Læg kartofler, peberblanding og fisk lagvis i et ildfast fad. Begynd og slut med kartofler og peberblanding, så fisken kommer i midten. Pisk cremefraiche, fiskebouillon og paprika sammen og hæld det over. Sæt fadet i ovnen på den midterste rille 30-35 min. ved 225°.
Spis groft brød til.