Ingredienser til æblekage
(14-16 stk.)
200 g blødt smør
225 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 æg
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 dl yoghurt naturel
2 æbler
1 tsk. kanel
½ dl tyttebærsyltetøj
Tilbehør
Flødeskum eller cremefraiche
Fremgangsmåde til æblekage
Rør smør og sukker hvidt og luftigt. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver og rør det i dejen sammen med yoghurten. Fjern kernehuset fra æblerne, skær dem i små tern og bland dem med kanel. Kom halvdelen af dejen i en smurt sandkageform, der kan rumme 2 l. Læg halvdelen af æblerne og syltetøjet ud over. Kom resten af dejen i og fordel resten af æblerne og syltetøjet over. Prik lidt med en gaffel, så dej og fyld blandes. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i 50-60 min. Tjek med en kødnål, om kagen er gennembagt. Afkøl kagen og servér den evt. med flødeskum eller cremefraiche.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Orange chokoladekage
Fransk julekage