Æblekage med marcipan og kokos
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/cca7f91f91314c2b8c86a7f39104b312.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
15 min. + 50 min. i ovnen
150 g smør
150 g sukker
2 æg
100 g kokos
175 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
130 g marcipan
50 g mørk chokolade
2 æbler
1 spsk. flormelis
Pisk smørret blødt med sukkeret og rør æggene i et ad gangen. Bland kokos, mel, bagepulver og vanilje og rør blandingen i dejen. Riv marcipanen groft (det gøres nemmest, hvis den har ligget i fryseren en times tid først) og hak chokoladen. Bland marcipan og chokolade og vend det i dejen. Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde både. Læg æblebådene i bunden af en smurt 22 cm springform og kom dejen over. Bag kagen ved 180° i 40 min. og lad den stå i den slukkede ovn i yderligere 10 min. Lad kagen afkøle helt i formen og vend den ud på et fad, drys med flormelis og server kagen med cremefraiche.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Flere lækre kager med æbler...
Æblekage bagt i lag
Æblestang med marinerede svesker
Æblebradepandekage