Opskrifter
Æblekage med marengs og hindbærmarmelade
Fredag, 5. september 2014Opdateret 17. martsaf Jonna Høj, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Denne æblekage er bagt med et låg af marengs og hindbærmarmelade. Opskriften kommer fra vores læser Jonna Høj fra Svendborg.

50 min
8 personer
Æblekage med marengs
6 æbler
2 spsk. smør
2 tsk. vaniljesukker
1 usprøjtet citron
1 lagkagebund
½ dl hindbærmarmelade
8 æggehvider
150 g flormelis
Fremgangsmåde
- Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver.
- Steg æbleskiverne i smørret i 5 min., tilsæt vaniljesukker og revet citronskal og lad dem afkøle.
- Kom lagkagebunden på en plade med bagepapir og fordel marmeladen over bunden.
- Pisk hviderne stive, tilsæt flormelissen og pisk det sejt til en marengs.
- Læg æblerne over bunden og fordel marengsen over.
- Bag kagen ved 150° i 45 min. og servér kagen drysset med flormelis.

Dessert & Kage
Hindbærlagkage med chokoladeglasur og slik

Dessert & Kage
Bagt æblekage med hjemmelavet mandelcreme