Opskrifter

Appelsinkage

Lørdag, 9. januar 2010af Redaktion
Flot og festlig kage serveret med bær og vaniljeis

(10 pers.)

1 usprøjtet appelsin
140 g sukker
3 æg
100 g finthakkede mandler
90 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
50 g smeltet smør
Flormelis til drys el. glasur

Kog appelsinen (her kan du koge alle på en gang) i en stor gryde dækket med vand i en time. Hak den på foodprocesser (en ad gangen, så du kan se mængden) og afkøl.
Pisk æg og sukker til helt luftigt (5-10 min.). Fold mandler, mel og bagepulver i sammen med appelsin og smeltet, afkølet smør.
Fyld i smurt, evt. bagepapirforet springform (22 cm i diameter) og bag i 45 min. ved 180°. Tjek, at den slipper en gaffel, og afkøl. Kan fryses.
Før servering drysses enten med flormelis eller der laves glasur, som trækkes over i striber.
Serveres med syltkogte bær og sukker og vaniljeis.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Lav en middag med...
Tapastallerken til forret
Okserullesteg med salater til hovedret

Se artiklen "Ønskemad: 80 gæster til kobberbryllup" her.