Bagt chokoladecreme med hindbær
(6 pers.)
½ stang vanilje
2 dl piskefløde
2 dl mælk
150 g mørk chokolade 70%
4 æggeblommer
150 g sukker
Tilbehør
250 g hindbær, friske el. frosne optøede
1 spsk. rørsukker
1 tsk. citronsaft
1-2 spsk. cognac
TIP
Der findes kraftige chokolader med op til 80% kakaoindhold, men de indeholder samtidig så meget tørstof, at de kan gryne, når de varmes op.
En god chokolade med 60-70% kakao er nemmere at håndtere og giver en fin chokoladesmag.
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Læg stang og korn i en gryde med fløde og mælk. Lad det koge op og træk gryden fra varmen. Tag vaniljestangen op. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Pisk halvdelen af den varme flødeblanding i. Varm op under piskning med resten af flødeblandingen, til cremen tykner, den må ikke koge.
Tag gryden fra varmen og pisk hakket chokolade i, brug evt. stavblender, så cremen bliver helt glat. Hæld den i 6 ildfaste portionsskåle og sæt dem i en bradepande med vand i bunden. Sæt formene i ovnen på midterrillen ved 150° ca. 30 min., til cremen har sat sig. Køl formene lidt af og sæt dem i køleskab 2-3 timer, det kan gøres dagen før.
Bland hindbærrene med de øvrige ting og lad dem trække ½-1time. Server desserten i formene med en klat flødeskum og en lille skål hindbær.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere chokoladedesserter her...
Pærer med pære-
mousse på choko-
ladebunde
Chokoladekage
med lavendel
Klistret chokolade-
kage med kirsebær
Chokoladesorbet
med brombær og
nødder i honning
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose. Køb pennen i shoppen for 199 kr. (link fjernet)
Find endnu flere chokoladefristelser her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)