Chokoladekage med lavendel
(8-10 pers.)
75 g kakao
1½ dl kogende vand
50 g hakket chokolade
50 g smør
200 g sukker
2 æg
Kornene af ½ stang vanilje
1 dl mælk
150 g mel
1 tsk. bagepulver
¼-½ tsk. kardemomme
1 knsp. salt
Glasur
200 g mørk chokolade (60% kakao)
15 g blødt smør
25 g hvid chokolade
Friske el. tørrede lavendel-blomster
Morgenfruer
Tilbehør
Flødeskum el. cremefraiche
TIP
Lidt smør i glasuren gør, at den er nemmere at skære, uden at den brækker.
Bland sigtet kakao og kogende vand og rør det glat. Rør chokoladen i. Smelt smørret. Pisk sukker, æg og vanilje luftigt. Tilsæt smør, kakaoblanding og mælk og pisk det ensartet. Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt og vend det i dejen. Læg bagepapir i en rund form på 20-22 cm og hæld dejen i. Bag kagen ca. 45 min. på nederste rille ved 175°. Lad kagen køle af.
Glasur: Bræk den mørke chokolade i mindre stykker og smelt den over vandbad eller i mikroovn ved middel effekt. Rør smørret i og fordel chokoladen på kagen. Hak den hvide chokolade og kom den i en lille plastpose. Smelt den i let simrende vandbad eller kort tid i mikroovn ved middeleffekt. Klip et lille hjørne af posen og sprøjt hvide chokoladecirkler på kagen. Træk en tandstikker diagonalt gennem kagen. Drys lavendelblomster og morgenfruer på.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere chokoladedesserter her...
Bagt chokolade-
creme med hindbær
Pærer med pære-
mousse på choko-
ladebunde
Chokolademousse-
tærte med kirsebæris
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose. Køb pennen i shoppen for 199 kr. (link fjernet)
Find endnu flere chokoladefristelser her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)