Cheesecake med lakrids
Opskrift på cheesecake med lakrids
(10-12 stk.)
Bund
150 g smør
250 g Digestive-kiks
Fyld
8 blade husblas
400 g flødeost naturel
5-5½ dl cremefraiche
4 dl sukker
6 tsk. lakridspulver
2 tsk. lakridspulver til drys
6 æg
125 g brombær
Pynt
Ca. 500 g blandede bær
PRØV OGSÅ: Cheesecake med bærkompot
Fristende cheesecakes!
Er du også vild med cheesecake - eller ostekage - så kig med her, hvor vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter.Se opskrifter på cheesecake her >>
Fremgangsmåde til cheesecake med lakrids
Smelt smørret til bunden. Knus kiksene i en køkkenmaskine eller i en plastpose med en kagerulle. Rør det smeltede smør i kiksene. Beklæd en springform på ca. 26-28 cm med bagepapir, tryk kiksedejen ud i formen og sæt formen i køleskabet.
PRØV OGSÅ: Bagt cheesecake med likør
Læg husblassen i blød i koldt vand. Rør flødeost, cremefraiche, sukker og lakrids til en jævn masse og smag evt. til med mere lakrids. Tilsæt æggene og rør godt. Smelt husblassen med lidt af ostemassen og rør den i ostemassen.
Tag formen ud af køleskabet, smør kanten med lidt smør og hæld ostemassen i formen. Halvér brombærrene og læg dem i ostemassen. Sigt 1-2 tsk. lakrids over kagen. Bag kagen nederst i ovnen ved 135º varmluft i ca. 1¾ time. Kagen er bagt perfekt, når den er lidt løs på midten, når du puffer til formen. Lad kagen køle af, inden den tages ud af formen.
Pynt med friske bær.
Vil du have flere cheesecakes? Prøv de lækre opskrifter på cheesecake fra udeoghjemme.dk.