Opskrifter

Cheesecake med bærkompot

Fredag, 9. maj 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Sprød kiksebund med cremet fyld af frisk ostemasse...

Opskrift på cheesecake med bærkompot

250 g digestive-kiks
125 g smør

Creme
6 blade husblas
6 æggeblommer
75 g sukker
1 usprøjtet citron
500 g flødeost naturel
2½ dl piskefløde

Pynt
300 g blandede sommerbær, friske eller frosne optøede
Sukker efter smag
1 dl piskefløde

Fremgangsmåde til cheesecake med bærkompot

Knus kiksene i en plastpose og bland dem med smeltet smør. Pres kiksemassen ned i en springform med bagepapir.

Creme: Læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker godt. Tryk vandet af husblassen og smelt den over svag varme eller i mikroovn.

Riv citronskallen fint og pres saften. Pisk flødeost, citronskal og -saft sammen og rør den smeltede husblas i lidt ad gangen. Rør det i æggeblandingen. Pisk fløden stiv og vend den i. Læg cremen på kagebunden og glat overfladen til. Sæt kagen koldt nogle timer.

Bærkompot: Giv bærrene et hurtigt opkog, køl dem af og smag dem til med sukker efter smag. Pisk fløden stiv og sprøjt en kant på ostekagen, der kan holde på bærrene. Læg kompotten på kagen og servér saften til.

Vi elsker chokoladekage!

Er du også vild med chokoladekage, så kig med her, hvor vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter.
Se vores chokolade-kager her >>

Prøv også vores opskrift på bagt ostekage med likør >>

Er du også vild med cheesecake? Du finder mange flere spændende opskrifter på cheesecakes her - prøv f.eks. den super lækre strawberry cheesecake >>