Frugtsalat med hvid chokolade og lakridssovs
(6 pers.)
45 min. + frysetid: mindst 2 timer
3 æggeblommer (pasteuriserede)
60 g sukker
½ tsk. lakridspulver
150 g smeltet, hvid chokolade
2 dl piskefløde pisket til skum
2 pasteuriserde æggehvider pisket til skum
1 appelsin
100 g blåbær
100 g jordbær
2 spsk. lakridssirup (bornholmsk lakrids Johan Bülow, Specialbutikker)
Smelt forsigtigt den hvide chokolade og fortynd den med 2-3 spsk. fløde. Piske æggeblomer og sukker luftigt, rør den smeltede chokolade i og smag til med lakridspulver - det må ikke dominere. Fold flødeskum og dernærst æggehvideskum i. Frys.
Skær appelsinen i fileter og vend med skyllede, nippede bær. Anret kugler af is med frugtsalat og lav striber af lakridssirup over. Server evt. med en sprød småkage.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Godt redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Gratinerede hindbær
Hindbærsorbet med mynte
Grove pandekager med friske bær
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)