Opskrifter

Hasselnødde-kaffekage

Lørdag, 17. november 2018Af AOP.
Kaffecremen på toppen af denne kage smager så godt, at det er svært ikke at spise for meget af den, inden den skal på kagen... Dog er kombinationen af hasselnøddebund og kaffecreme lige dét bedre, så vi anbefaler at modstå fristelsen.

Ingredienser til hasselnødde-kaffekage:

(Ca. 24 stk.)

200 g Digestive-kiks
200 g hasselnødder
400 g smør
340 g sukker
4 æg
200 g flødeost naturel
½ dl pulverkaffe
25 g flormelis
Nødder til pynt

Prøv også: Cappucinokager med glasur

Fremgangsmåde:

Hak kiks og hasselnødder i en køkkenmaskine eller blender og kør, til blandingen er knust.
Smelt smør og kom det i kikse-nøddeblandingen sammen med sukkeret.
Rør æggene i.
Hæld dejen i en beklædt bradepande på 35 x 25 cm og bag kagen ved 200º i ca. 25 min.
Pisk flødeost, pulverkaffe og flormelis sammen og smag evt. til, om der skal mere flormelis i.
Fordel ostecremen på kagen og drys med lidt hakkede nødder.

Se også: Nøddemedaljer med æblekompot